Sabah duş almayı bırakmanız için 3 önemli neden

Sabahları mı Gece mi? Duş Almanın Sağlık Üzerindeki Etkileri

Sabahları işe gitmeden önce duş almak, çoğu kişinin yaygın alışkanlığı fakat artık her sabah ofise gitmek zorunda olmayan birçok kişi, sabah duşunu atlayıp gece yatmadan önce duş almayı tercih edebiliyor.

Uzman doktor, gece duşunun sabah duşundan daha fazla sağlık ve zindelik faydası sağlayıp sağlamadığına dair önemli açıklamalarda bulundu. Pratisyen hekim ve tıbbi danışman Dr. Aragona Giuseppe, Glamour’a verdiği röportajda, sabah duşunun günün başlamasına hazırlık olarak popüler olduğunu ve “duyuları uyandırarak” kişiyi güne hazırladığını söyledi fakat gece duşunun da sağlık açısından faydalı olduğunu belirtti.

Dr. Giuseppe, gece duşunun özellikle vücudun gün boyunca topladığı kir, alerjenler ve tahriş edici maddelerden arınmasına yardımcı olduğunu aktardı. Özellikle yaz aylarında polen, kimyasallar, ter ve diğer kirleticiler vücudun üzerinde birikiyor. Eğer duş almazsanız, bu maddeler yatağınıza geçerek hem kirli çarşafların hem de gece boyunca oluşan alerjenlerin artmasına neden olabilir. Öte yandan sabahları yüzünüzdeki yağ ve kirin yatağınıza geçmesi, ciltte kaşıntı, tahriş ve akne gibi sorunlara neden olabilir.

Duşun zamanlaması kadar süresi de önemli. Dermatolog Emma Amoafo-Mensah, ideal duş süresinin on dakikadan az olması gerektiğine dikkat çekti. Metro gazetesine konuşan Amoafo-Mensah, “Birçok kişi duşta gereğinden fazla zaman geçiriyor, ancak duş süresi on dakikayı geçmemelidir” ifadelerine yer verirken “Daha uzun süre duş almak, özellikle su çok sıcaksa ve cildiniz kuruma eğilimindeyse, cildin kurumasına ve tahriş olmasına neden olabilir” şeklinde konuştu.

Related Posts

Beyni güçlendiren mucize besinler belli oldu

Konsantrasyon eksikliği yaşıyorsanız çözüm tabağınızda olabilir. Hangi vitaminler beyin hücrelerini koruyor, yaşlanmaya bağlı bilişsel gerilemeyi nasıl önlersiniz? İşte beyni güçlendiren mucize besinler…

Meyve ve sebze kabuklarında sadece pestisit yok, zararlı olan bu bakteri de var!

Fransız mikrobiyoloğ Paul-Étienne Fontaine yaptığı laboratuvar analizinde meyve ve sebze kabuklarında sadece pestisit bulunmadığını, zararlı olarak kabul edilen bir bakterinin de olduğunu ifade etti.

Alerjik rinit baharla birlikte artıyor: Sinüzite dikkat!

Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Merve Tunca, bahar aylarının başlamasıyla salgın hastalıkların yerini alerjik rinitin almaya başladığını belirterek, “Alerjik rinitte burun tıkanıklığı şikâyetinin üzerine ağız solunumu nedeniyle havanın daha kuru olduğu bölgelerde, boğazda kızarıklık ve ağrı şikâyetleri de eklenir. Akıntının sinüslerden burun içine rahat boşalamadığı bu tıkanıklık uzun sürdüğünde ise, sinüslerde biriken akıntılar nedeniyle bakteriyel enfeksiyon ile birlikte sinüzitle uyumlu şikayetler göz ardı edilmemelidir” dedi.

Kefir Alzheimer’a karşı koruyucu olabilir mi? Uzmandan önemli uyarı!

Diyetisyen Beyza Tağraf, kefirin bağırsak iltihaplarını baskılayarak nöroinflamasyonu azaltabileceğini ancak Alzheimer’dan korunmak için tek başına yeterli olmadığını vurguladı.

Ülkemizden gençler ‘kaygılı’: ‘Gençlerin ülkemizde yaşam kaygısı yüksek’

Türkiye’de gençlerin en büyük sorunlarından biri gelecek kaygısı. Zorlaşan hayat şartları gençleri, geleceğe karşı umutsuzluğa düşürüyor. Şen, bu sürecin gençleri nasıl etkilediğini gazetemize anlattı.

Koronavirüsle Kalp Krizi Oranları Patladı!

Koronavirüs salgınıyla birlikte kalp krizlerinde patlama yaşanıyor. 25-44 yaş arasında kalp krizi geçiren kişi sayısı çığ gibi büyüyor. Peki neden?