Sabah duş almayı bırakmanız için 3 önemli neden

Sabahları mı Gece mi? Duş Almanın Sağlık Üzerindeki Etkileri

Sabahları işe gitmeden önce duş almak, çoğu kişinin yaygın alışkanlığı fakat artık her sabah ofise gitmek zorunda olmayan birçok kişi, sabah duşunu atlayıp gece yatmadan önce duş almayı tercih edebiliyor.

Uzman doktor, gece duşunun sabah duşundan daha fazla sağlık ve zindelik faydası sağlayıp sağlamadığına dair önemli açıklamalarda bulundu. Pratisyen hekim ve tıbbi danışman Dr. Aragona Giuseppe, Glamour’a verdiği röportajda, sabah duşunun günün başlamasına hazırlık olarak popüler olduğunu ve “duyuları uyandırarak” kişiyi güne hazırladığını söyledi fakat gece duşunun da sağlık açısından faydalı olduğunu belirtti.

Dr. Giuseppe, gece duşunun özellikle vücudun gün boyunca topladığı kir, alerjenler ve tahriş edici maddelerden arınmasına yardımcı olduğunu aktardı. Özellikle yaz aylarında polen, kimyasallar, ter ve diğer kirleticiler vücudun üzerinde birikiyor. Eğer duş almazsanız, bu maddeler yatağınıza geçerek hem kirli çarşafların hem de gece boyunca oluşan alerjenlerin artmasına neden olabilir. Öte yandan sabahları yüzünüzdeki yağ ve kirin yatağınıza geçmesi, ciltte kaşıntı, tahriş ve akne gibi sorunlara neden olabilir.

Duşun zamanlaması kadar süresi de önemli. Dermatolog Emma Amoafo-Mensah, ideal duş süresinin on dakikadan az olması gerektiğine dikkat çekti. Metro gazetesine konuşan Amoafo-Mensah, “Birçok kişi duşta gereğinden fazla zaman geçiriyor, ancak duş süresi on dakikayı geçmemelidir” ifadelerine yer verirken “Daha uzun süre duş almak, özellikle su çok sıcaksa ve cildiniz kuruma eğilimindeyse, cildin kurumasına ve tahriş olmasına neden olabilir” şeklinde konuştu.

Related Posts

İBB’den aşırı sıcaklara karşı sağlık uyarısı: Gölgede durun, bol su için

İBB’den aşırı sıcaklara karşı sağlık uyarısı: Gölgede durun, bol su için

Yaz sıcaklarında doğal gençlik kaynağı: Deniz suyu! Cilt bariyerini güçlendiriyor

Yaz aylarında hem serinleyip hem de gençleşmenin mümkün olduğunu söyleyen Dr. Asel Seda Bal, deniz suyunun cilt yaşlanmasını geciktiren ve cilt bariyerini güçlendiren doğal etkilerini anlattı.

YKS Öncesi Hazırlanma Zamanı!

YKS Öncesi hazırlanma zamanı! Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) maratonunun tamamlanmasıyla birlikte öğrenciler ve aileleri için heyecanlı bekleyiş başladı. 

Erkeklerde ‘sessiz hastalık’: Gittikçe yaygınlaşıyor

ABD’de yaklaşık 2 milyon erkek, kemikleri zayıf ve kırılgan hale getiren “sessiz hastalık” olarak bilinen osteoporozdan muzdarip.

Kalp hastalıklarına karşı sağlıklı yaşam tarzı ve beslenme önerisi

Medicana Zincirlikuyu Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Mustafa Can, beslenme alışkanlıklarının kalp ve damar sağlığı üzerinde önemli etkileri olduğunu belirtti.

Uzman: ‘Göğüs ağrısı olmadan da kalp krizi geçirmek mümkün’

Kalp krizi denildiğinde genellikle göğüs ağrısı akla gelse de her zaman tek belirti olmayabilir. Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Mehmet Fatih Yılmaz, kalp krizinin sırt ağrısı, nefes darlığı, çarpıntı, mide bulantısı gibi göğüs dışı belirtilerle de ortaya çıkabildiğine dikkat çekti. Özellikle kadınlar, yaşlılar ve diyabet hastaları gibi bazı gruplarda bu atipik belirtilerin daha sık görüldüğüne işaret eden Doç. Dr. Yılmaz, bu durumun tanı sürecini zorlaştırabildiğine dikkat çekerek uyarılarda bulundu.