Dikkat: Bitcoin ETF Tarihi ve Sonuçları İçin Kritik Açıklamalar Var!

Kripto para piyasasının gündeminde bir Bitcoin ETF’sinin muhtemel onayı var. Piyasa oyuncuları SEC’in onayını sabırsızlıkla bekliyor. Bununla birlikte, Bloomberg ETF analistine göre bu onay bir çözüm olmayacak. Çünkü, nakitten yaratılan spot Bitcoin ETF ürünü daha fazla kurumsal fon çekemeyecek. Diğer tarafta Bitcoin boğası Cathie Wood, muhtemel bir onay tarihi açıklıyor. Ayrıca, bu ürünün kısa vadeli etkisini ‘satış fırsatı’ olacağını değerlendiriyor.

Bitcoin ETF bu şartlarda kurumsal yatırımcı çekemez!

El Salvador Devlet Başkanı’nın kıdemli danışmanlarından Max Keiser, Cathie Wood’un sosyal medya üzerinden yaptığı “bir spot Bitcoin ETF ürünü onaylanırsa daha fazla kurumsal yatırımcı çekeceği” yönündeki açıklamasını yalanladı. Keiser, bu açıklamanın yanıltıcı olduğunu söyledi. Ayrıca, nakit parayla oluşturulan tüm spot Bitcoin ETF’lerinin yatırımcıların BTC fiyatını takip etmeleri için sadece vekil araçlar olduğunu belirtti. Dahası, gerçek BTC elde edemeyeceklerinin altını çizdi.

Buna karşılık bir Bloomberg ETF analisti, aslında bir Bitcoin ETF’sinin BTC (fiziksel varlıklarla oluşturulan) yerine yalnızca nakitle oluşturulabilmesi durumunda, kripto kullanmayan çoğu kişinin önemli bir işlem yapmayacağını kaydetti. Özellikle de bu durum 33 trilyon dolarlık varlığı kontrol eden varlık yönetimi kurumları için geçerli. Yani, aslında dolar kazanmayı tercih ediyorlar ve sadece maruz kalmak istiyorlar. Bu da Cathie Wood’a bir fırsat veriyor.

Cathie Wood: Bazı yatırımcılar kısa vadede haberi satacaktır!

Kriptokoin.com’dan takip ettiğiniz üzere, spot Bitcoin’in potansiyel onayına ilişkin beklentiler artıyor. Cathie Wood’a göre potansiyel spot Bitcoin ETF onayının kısa vadeli etkisi pek de iç açıcı olmayacak. Çünkü, bazı yatırımcılar haberi satış fırsatı olarak görecek. Bununla birlikte, uzun vadeli perspektif umut verici ve daha önemli. Wood, bu konuya ilişkin olarak şu açıklamayı yapıyor:

Bu çok kısa vadeli olacaktır. Çünkü burada gerçekleşeceğini düşündüğümüz şey, SEC’in spot Bitcoin ETF’sine kurumsal yatırımcıların katılması için yeşil ışık yakacağıdır. (…) Bitcoin’e girip güzel kârlar elde edenler muhtemelen ‘haber üzerine satış’ yapacaklardır. Bu traderların kullandığı bir ifadedir. Yani olayı önceden tahmin eder, fiyatı yükseltir ve ardından haber üzerine satış yaparsınız.

ARK CEO’suna göre, onaylandıktan sonra spot Bitcoin ETF’si kurumların BTC’ye erişiminin en kolay yollarından biri haline gelecek. Ayrıca, trilyonlarca dolarlık varlığın küçük bir kısmını Bitcoin’e tahsis etmelerine olanak tanıyacak. Wood’a göre, kurumsal yatırımcıların varlıklarının en az %0,1’ini ya da %0,2’sini 21 milyon coin arz sınırı olan Bitcoin’e yatırmaları halinde Bitcoin fiyatı önemli ölçüde hareket edecektir. Ancak, ARK Invest CEO’suna göre, ETF’lerin kısa vadede BTC fiyatını olumsuz etkilemesi mümkün.

Bitcoin ET için muhtemel onay tarihi: 10 Ocak

ARK Invest, ABD SEC’e spot Bitcoin ETF ürünü için başvuru yapan 14 firmadan biri. ARK’ın spot Bitcoin ETF’si ARK 21Shares Bitcoin ETF, Avrupalı kripto borsasında işlem gören ürün sağlayıcısı 21Shares ile işbirliği içinde geliştirildi. Son röportajda Wood, SEC ile spot Bitcoin ETF görüşmelerinin “çok olumlu” geçtiğini belirtiyor. İlk spot Bitcoin ETF veya ETF’lerin 10 Ocak’a kadar onaylanma potansiyeli hakkında daha fazla iyimser.

Wood, “Son bir ay ila altı hafta içinde bir şeyler değişti.” diyor. SEC’in Bitcoin ETF incelemelerine yaklaşımını sessiz retten “düşünceli, ayrıntılı, teknik sorular” sormaya doğru değiştirdiğini de sözlerine ekliyor. Wood’a göre bu, SEC ile verimli diyaloglara yol açan çok olumlu bir hareket. Wood, “Bence bir spot Bitcoin ETF’si için görünüm parlak. Ayrıca, bunun Ocak ayında olacağını düşünüyoruz” diyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx