Lastik üreticilerinin başlıca ilgi alanlarından biri, özellikle Eco etiketi taşıyan ürünlerde düşük yakıt tüketimini sağlamaktır.
Lastiklerin şekli önceden belirlenmiş olduğundan ve özellikle yağmurlu koşullarda çekişi garanti altına alan oluklar, sırt deseni gibi belirli kurallar bulunduğundan bu alanda yenilik yapmak kolay değildir.
CONTİNENTAL’İN İLHAM KAYNAĞI GOLF TOPLARIYDI!
Bu topların aerodinamiği iyileştirmek için küçük çukurcuklara sahip bir yüzeyi var ve bunun işe yaradığı kanıtlandı.
Continental bu konsepti benimseyerek, lastik sırtının yan ve kenarlarına yerleştirilen yüzlerce küçük boşluk içeren Aerodimples teknolojisiyle lastiklere uyguladı. Bu sayede lastiğin arkasındaki hava türbülansının azaldığı, lastiğin daha az enerjiyle dönmesinin sağlandığı ve aracın yakıt veya elektrik enerjisi tüketiminin azaldığı iddia ediliyor.
Continental ayrıca, düşük yuvarlanma direnci için özel olarak tasarlanmış Green Chili 3.0 adı verilen yeni bir kauçuk bileşiğini lastik sırtında kullanıyor. Bu lastiğin sportif versiyonu olan EcoContact 7 S’de, özellikle ıslak zeminde daha iyi yol tutuşu için hamur bileşimi uyarlandı.
Lastiğin iç yapısında, Continental’in sürtünmeyi azalttığını iddia ettiği Akıllı Enerji Kasası teknolojisi yer alıyor ancak herhangi bir ölçümden bahsedilmiyor. Lastik sırtı deseni yuvarlanma direncini azaltmaya yardımcı olurken aynı zamanda yol gürültüsünü de azaltır.
Beklendiği üzere bu lastikler, verimliliğin otonomi için önemli olduğu elektrikli otomobiller için tasarlanmış olsa da içten yanmalı motorlara sahip araçlar için de uygundur. Bu lastikler ilk olarak Volkswagen, Mercedes-Benz ve BYD modellerinde kullanım için onaylanmıştır, bu nedenle gelecekte birçok araçta kullanılması şaşırtıcı olmayacaktır.
More Stories
Selendi Nüfusu 346 Kişi Azaldı
Türkiye Tarımda Dünyada 31., Hasılada 9. Sırada
Yeşil Okullar Projesi Gaziantep’te Başlıyor