Türkiye ile Yunanistan arasında “yüksek turizm potansiyeli”

Türkiye ve Yunanistan Arasındaki Turizm Potansiyeli Artıyor

Türkiye’nin 85 milyonluk nüfusundan Yunanistan’a geçen ziyaretçi sayısı 2024 yılında 1 milyon 200 bine çıktı. Bu artışta, Yunanistan’ın geçen yıl Türk ziyaretçilere Ege’deki 10 Yunan adasında sağladığı ekspres vize uygulamasının önemli rolü var. Yunanistan, bu uygulamayı 2025 yılında 12 adada devam ettirme kararı aldı.

Diğer yandan, 10 milyonluk nüfusuyla Yunanistan’dan Türkiye’yi ziyaret edenlerin sayısı 2024 yılında 700 bine ulaştı. Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) Başkanı Müberra Eresin ve Yunanistan Seyahat Acenteleri Birliği Federasyonu (FEDHATTA) Başkanı Lisandros Çilidis, iki ülke arasındaki yüksek ziyaret hareketliliğini değerlendirdi.

Karşılıklı Turizm Potansiyeli 3 Milyon

TÜROB Başkanı Eresin, Türkiye ve Yunanistan arasındaki turizm ilişkilerinin 1990’lı yıllardan beri devam ettiğine dikkat çekerek, “Karşılıklı turist potansiyelimiz 3 milyon civarında. İki ülke insanları arasında tarihi ve kültürel yakınlıklar bulunuyor.” şeklinde konuştu.

Eresin, Türk ve Yunan turistlerin kültürel benzerlikleri ve Akdeniz kültürüne olan ilgileri sayesinde eğlence ve kültür turlarını bir arada deneyimlediklerini belirtti. Türkiye ve Yunanistan arasındaki turizm potansiyelinin artmasını beklediğini ifade etti.

İki Ülke Arasındaki Duygusal Bağlar

FEDHATTA Başkanı Çilidis, Yunanistan’ı ziyaret eden Türk turistler ve Türkiye’yi ziyaret eden Yunan turistler arasındaki farklılık üzerinde durarak, “Unutmayın, Türkiye’de birçok Yunan kökenli aile bulunuyor. Bu nedenle, iki ülke arasında geleneksel ve duygusal bağlar mevcut.” şeklinde değerlendirmede bulundu.

Her iki ülkenin turistik cazibe merkezlerine yoğun ilgi olduğunu belirten Çilidis, din turizmi, emlak yatırımları ve deniz turizmi gibi alanlarda işbirliğine vurgu yaptı. Türkiye ve Yunanistan arasındaki turizm potansiyelinin yüksek olduğunu vurgulayan Çilidis, vizelerin kaldırılması durumunda 20 milyon Türk turistin Yunanistan’ı ziyaret etmesinin mümkün olabileceğini belirtti.

Related Posts

Çinli otomotiv devi Eskişehir’de üretime başlıyor

Eskişehir’de kurulacak fabrikada ilk etapta yılda 25 bin araç üretilecek. İlk modeller makyajlı G01 ve G03 olacak. Üretim başladıktan sonra Çin’den ithalat da sona erecek.

Bakan Bolat, ödemeler dengesi verilerini değerlendirdi

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, küresel ekonomideki korumacılık eğilimleri ve dış ticaret politikalarındaki artan belirsizliklerin yoğunlaştığı bir dönemde, cari işlemler açığında düşüş gerçekleştiğini bildirdi.

Doğuş Otomotiv’de ilk çeyrekte kritik tablo: Satışlar düştü, kar yüzde 86 geriledi

Doğuş Otomotiv Servis ve Ticaret A.Ş., 2025 yılı ilk çeyrek finansal sonuçlarında kritik tablo ortaya çıktı. Şirketin net dönem karı yüzde 86 oranında eriyerek 576,8 milyon liraya geriledi.

CHP’li Karatepe: Sanayi çarkları durdu, Türkiye üretmeden büyüyemez

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın Karatepe, sanayi üretiminin durağanlaştığını belirterek, “Türkiye ekonomisi üretmeden büyüyemez. Mevcut yönetim, yapısal sorunları iletişim stratejileriyle örtmeye çalışıyor. Oysa veriler çok net: Sanayi üretimi çöküyor, üretim olmadan hiçbir söylem sürdürülemez” dedi.

Yetiştirmesi zor, kazancı büyük! Kilosu 96 bin TL

Amasya’da Tarım ve Orman Bakanlığı bünyesindeki Yedikır Su Ürünleri Üretim ve Araştırma İstasyonu’nda, uluslararası pazarda kilogramı 2 bin 500 dolara (yaklaşık 96 bin 85 TL) kadar alıcı bulan bu değerli türün yavruları, Karadeniz’e bırakılmak üzere …

Manisalı besici CHP’li Başevirgen’e dert yandı

CHP’li Bekir Başevirgen, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi Manisa Turgutlu’da besicilerin sorunlarını dinledi. Bir besici, geçen yılla kıyasladıklarında karlarının olmadığını ifade etti. “Destek olmayınca da bu işler olmuyor. Yem maliyeti çok yüksek …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir