TEMU’nun temsilcileri Ticaret Bakanlığına çağrıldı

E-Ticarette Ürün Güvenliği Konusunda TEMU’ya Yükümlülükler Hatırlatıldı

Ticaret Bakanlığı tarafından düzenlenen bir toplantıda, e-ticarette ürün güvenliği konusunda TEMU’ya yükümlülükler hatırlatıldı. TEMU yetkilileri, mevzuata uyum konusundaki faaliyetlerini anlatırken, özellikle güvenli ürün sunumu ve tüketicilerin şikayetleri doğrultusunda yasal sorumluluklar konusunda uyarılar aldı.

Toplantıda, Haziran 2024’te Türkiye pazarına giren TEMU’nun, “Uzaktan İletişim Araçları Yoluyla Piyasaya Arz Edilen Ürünlerin Piyasa Gözetimi ve Denetimi Yönetmeliği” kapsamında mevzuata uyum için gerekli adımları atması gerektiği vurgulandı. 1 Nisan itibarıyla yürürlüğe giren bu yönetmelik, TEMU’nun Türkiye pazarındaki konumunu düzenlemeyi amaçlıyor.

TEMU yetkilileri, Türkiye’nin talep ettiği bilgileri sağlamayan satıcıların ülkede satış yapamayacağını fark ettiklerini belirterek, satış ilanlarında istenilen bilgileri sağlamak için gerekli altyapı çalışmalarını yürüttüklerini ifade ettiler.

TEMU, Türkiye’de Temsilcilik Açma Kararı Aldı

Toplantıda, TEMU’ya Türkiye’de yerleşik iktisadi işletmeci bilgisine sahip olmadan ürün sunmanın mümkün olmayacağı hatırlatıldı. Ayrıca, güvensiz ürünlerin hızla platformdan kaldırılması gerektiği vurgulandı. TEMU bünyesinde bir Ürün Güvenliği Temas Noktası’nın oluşturulması gerektiği belirtildi.

TEMU yetkilileri, yönetmeliğe uyum için ellerinden geleni yaptıklarını ve müeyyidelerin farkında olduklarını söylediler. Türkiye’de bir temsilcilik açma planları olduğunu dile getiren yetkililer, ürünlerin sorumluluğunu almak için gereken adımları atacaklarını belirttiler.

Yönetmelik gereği, platformda satılan her ürün için iktisadi işletme bilgisinin verilmesi, ürün güvenliği açıklarının giderilmesi için temasa geçilmesi gerekiyor. Aksi takdirde, ağır müeyyidelerle karşı karşıya kalınabileceği belirtildi.

Related Posts

Türkiye’de nisanda 118 bin 359 konut satıldı

Türkiye’de nisanda 118 bin 359 konut satıldı

Deprem sonrası İstanbul’da gayrimenkul haritası değişti: Fay hattından uzak bu 5 ilçe aranıyor

23 Nisan Marmara depremi sonrası İstanbul’da gayrimenkul dengeleri değişti. Ev arayanlar artık kuzeye yöneliyor; Başakşehir, Eyüpsultan, Sarıyer, Beykoz ve Çekmeköy öne çıkıyor. Bu eğilim arsa piyasasını da hareketlendirdi. Özellikle Sakarya ve Bilecik bölgelerinde ciddi artış yaşanıyor.

Altında sert düşüş sonrası rakam verildi! Önümüzdeki haftaya dikkat

Altında bu hafta yaşanan sert düşüşlerin ardından gözler piyasalara çevrildi. Gram altın perşembe günü kısa süreliğine 3 bin 900 TL’nin altını gördü. Peki bundan sonrası için beklentiler ne? Düşüş devam edecek mi? Ekonomist Hikmet Baydar önümüzdeki haftayı işaret ederek öngörülerini açıkladı. İşte piyasaya dair tüm merak edilenler..

Türkiye ile Yunanistan arasında “yüksek turizm potansiyeli”

Türkiye ve Yunanistan’da turizm sektörünün önde gelen isimlerine göre, dünyanın dört bir yanından ziyaretçi çeken bu iki komşu ülkenin halkları, birbirlerini ziyaret etmek için çok çeşitli nedenlere sahip.

Çinli otomotiv devi Eskişehir’de üretime başlıyor

Eskişehir’de kurulacak fabrikada ilk etapta yılda 25 bin araç üretilecek. İlk modeller makyajlı G01 ve G03 olacak. Üretim başladıktan sonra Çin’den ithalat da sona erecek.

Bakan Bolat, ödemeler dengesi verilerini değerlendirdi

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, küresel ekonomideki korumacılık eğilimleri ve dış ticaret politikalarındaki artan belirsizliklerin yoğunlaştığı bir dönemde, cari işlemler açığında düşüş gerçekleştiğini bildirdi.