Otomotiv devi lüks markası satışını değerlendiriyor

Maserati’nin Geleceği ve Değerlendirmeleri

Maserati’nin geleceğine dair değerlendirmeler, şirketin yeni CEO’su olan Antonio Filosa’nın atama kararı öncesinde gündeme geldi. Fransız-İtalyan şirketi, dünyanın en büyük dördüncü otomobil üreticisi olup 14 farklı markadan oluşan portföyünde düzenlemeler yapmaya karar verdi.

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump’ın uygulamaya koyduğu gümrük vergilerine karşı hazırlıklarını sürdüren şirket, aynı zamanda Çinli rakipleriyle rekabet etme konusunda kararlılıkla ilerliyor.

Stellantis, Nisan ayının ilk günlerinde Amerika Birleşik Devletleri’nin Maserati ve Alfa Romeo markalarına etkilerini değerlendirmek için McKinsey danışmanlık firmasına başvurdu. Şirket, bu markalara olan bağlılığını vurgulamıştı. Ancak, McKinsey’nin değerlendirmelerinin henüz erken aşamada olduğu ve markanın satılması seçeneğinin de masada olduğu belirtiliyor.

Bir Stellantis sözcüsü, Maserati’nin satılık olmadığını belirtirken, McKinsey ise sorulara henüz yanıt vermedi.

Fikir Ayrılıkları ve Tartışmalar

Şirket yönetim kurulunda Maserati ile ilgili planlar konusunda bazı fikir ayrılıkları olduğu aktarılıyor. Bazı üyeler, Maserati’nin sürdürülebilir bir şekilde canlandırılamayacağını düşünüp satışın en uygun seçenek olduğunu savunurken, diğerleri markanın hala önemli bir değere sahip olduğunu ve kaybedilmesinin Stellantis için ciddi bir itibar kaybı olacağını düşünüyor.

Geçen Yılki Satışlar ve Performans

Maserati, geçtiğimiz yıl 50%’den fazla bir düşüşle sadece 11,300 araç satışı gerçekleştirdi. Aynı dönemde 260 milyon Euro zarar açıklarken, bir önceki yıl 141 milyon Euro kar elde etmişti.

Related Posts

Ekonomist Topkurulu: Rusya, Atlantik sisteminin yaptırımlarına rağmen ekonomik da kazandı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Rusya ekonomisinin büyüme karşın Batılı ülkelerdeki daralmaya dikkat çekti. Putin’in açıklamalarını değerlendiren Ekonomist Hakan Topkurulu Atlantik sisteminin Rusya karşısında ekonomik anlamda da kaybettiğini söyledi.

Yunan üreticileri düşünceli

Yunanistan’da üretici enflasyonu, 2025 Nisan’ında yüzde 0,5 olan seviyeden 2025 Mayıs’ında yüzde 2’ye çıkarak dikkat çekici bir ivme kazandı. Bu artışın ana itici gücü, enerji maliyetlerindeki keskin yükseliş oldu. Enerji fiyatları, bir önceki ay …

Enflasyon beklenti anketi açıklandı: İşte en düşük emekli maaşı için ilk ihtimal

AA’nın ekonomistlerle yaptığı haziran ayı enflasyon beklenti anketi sonuçlarına göre haziranda enflasyon yüzde 1,53 olacak. Haziranda emekli aylığından memur maaşlarına kadar pek çok kaleme zam gelecek. İşte olası senaryoya göre emekli maaşları…

Çin’de sanayi şirketlerinin karları mayısta azaldı

Çin’de sanayi şirketlerinin karları, ABD ile karşılıklı tarife artışlarıyla tırmanan ticaret geriliminin yarattığı belirsizliğin etkisiyle mayısta düşüş kaydetti.

Merkez Bankası rezervleri 7 hafta sonra ilk kez geriledi

Merkez Bankası rezervleri 7 hafta sonra ilk kez geriledi

Ifo: Alman otomotiv sektöründeki güven zayıf kalmaya devam ediyor

Alman otomotiv endüstrisinin uzun süredir yaşadığı durgunluktan, küresel ticarette belirsizliğin artmasıyla çıkamadığı bildirildi.