Mt.Gox Kabusu Bitmiyor: Bitcoin için Bu Seviyeler Konuşuluyor!

Mt.Gox cüzdanları, kısa süre önce 2,7 milyar dolar değerinde 47.229 BTC taşıdı. Bitcoin yatırımcıları Mt.Gox alacaklılarının yeni aldıkları BTC’leri nasıl idare edecekleri konusunda oldukça endişeli. Bu gelişmelerin ortasında Bitcoin likidasyonları son 24 saat içinde yaklaşık 200 milyon dolara yükseldi. Analistler daha fazla düşüş için uyarıyor.

Mt. Gox cüzdanlarında 2,7 milyar dolarlık BTC transferi

Kriptokoin.com’dan takip ettiğiniz üzere, piyasa kan banyosu yapmaya devam ediyor. Lider kripto Bitcoin fiyatı sert düşüşlerin ardından 54 bin dolara kadar geriledi. BTC fiyatının kritik destek 56.000 doların altına gerilemesiyle Bitcoin’deki büyük satış baskısı devam ediyor. Son satış baskısı, Mt. Gox cüzdanlarının yeniden aktif hale gelmesi ve BTC’leri taşımaya başlamasıyla ortaya çıktı.

Arkham Intelligence’ın son verilerine göre, kripto borsası Mt.Gox kısa süre önce 2,7 milyar dolar değerindeki 47.229 BTC’yi yeni bir cüzdan adresi olan “1L7XbxQ “ya aktardı. Bununla birlikte, Mayıs ayının başlarında yeni cüzdanlara benzer transferler gerçekleştiğinden, transfer borsanın niyetine ilişkin soruları gündeme getiriyor. Ancak Mayıs ayındaki transferlerin ardından Mt Gox, Temmuz ayı başında alacaklılara geri ödeme yapmayı planladığını resmen açıkladı. Nihayet Temmuz’da olduğumuz için, Bitcoin yatırımcıları Mt. Gox alacaklılarının BTC’lerini aldıktan sonra ne yapacaklarını düşünerek tedirgin oldular. İlginç bir şekilde, Arkham verileri 2,702 Bitcoin’in Mt. Gox’a ait soğuk bir cüzdana geri taşındığını gösteriyor.

Kaynak: Arkham Intelligence

Satışlar yapısal zayıflık değil, Alman hükümeti ve Mt.Gox kaynaklı!”

Mt.Gox’un geri ödemesi ve Alman hükümetinin satışları ile ilgili son haberler Bitcoin fiyatlarında dalgalanmaya yol açtı. Böylece, piyasada ayılar üstünlüğü ele geçirdi. Stoktan akış modelinin mucidi olan analist PlanB şu değerlendirmesini paylaştı:

Evet evet, Alman hükümeti 50.000 BTC satıyor (10.000’i zaten satıldı) ve Mt.Gox yatırımcılara 142.000 BTC geri veriyor. Bunlardan bazıları satabilir (…) Ancak verilerde BTC piyasalarında yapısal zayıflığa işaret eden hiçbir şey görmüyorum.

Bitcoin tasfiyeleri arttı

Coinglass’ın verilerine göre, son 24 saatteki Bitcoin likidasyonları 200 milyon dolara yaklaştı. Opsiyon piyasası verilerine göre, Bitcoin’in başlıca kısa vadeli zımni volatiliteleri %10, DVol (gerçekleşen volatilite) ise %3 arttı. Sonuç olarak, Bitcoin’in küresel hisse senedi piyasalarıyla olan pozitif korelasyonu daha da azaldı. BTC fiyatı haftalık grafikte %11’in üzerinde düşerken, küresel hisse senetleri tüm zamanların en yüksek seviyelerine ulaşmaya devam ediyor.

Bu arada, MSCI Inc’in küresel hisse senetleri göstergesi rekor seviyeye yakın seyrederken, Bitcoin ile endeks arasındaki kısa vadeli 30 günlük korelasyon düşüyor. Bu durum, kripto piyasasındaki riskten kaçınma eğiliminin münferit bir olay mı yoksa hisse senetleri için güçlü bir ilk yarının ardından ana akım yatırımlar için temkinli bir çeyreğin habercisi mi olduğu sorusunu gündeme getiriyor.

Bitcoin için sırada 48 bin dolar mı var?

Bu gelişmelerin ortasında, önde gelen kripto analisti Miles Deutscher hayal kırıklığını dile getirdi. Analist, piyasanın mevcut kargaşasını sona erdirmek için 48.000 dolara hızlı bir düşüş öngörüyor. Bu bağlamda analist, şu açıklamayı yapıyor:

Şimdiden 48,000 dolara düşüp bu işi bitirebilir miyiz? Sevgili Almanya ve Mt. Gox – lütfen tüm yığınınızı çöpe atın. Sevgili bireyseller, lütfen düşük inançlı altcoin’lerinizi panikle satın! Acı bir an önce bitsin, sonra sadece yükselin!

Aynı zamanda, kripto analisti Dave the Wave, Bitcoin’in 56.500 dolarlık kritik bir destek seviyesini kırdığını belirtti. Bir sonraki önemli Fibonacci seviyesi olan 48.000 dolar civarının gerekli desteği sağlayabileceğine dikkat çekti. Piyasadaki gerilemelere rağmen Dave the Wave iyimser bir bakış açısını da koruyor. Bu doğrultuda analist, yatırımcılara piyasanın “teknik olarak hala bir boğa piyasasında olduğunu” hatırlatıyor.

Bitcoin Fiyat Analizi. Kaynak: TradingView

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx