Mario ve Luigi yeni maceraya çıkıyor

Nintendo, en son Direct vitrinini büyük bir sürprizle başlattı. Şirket, yaklaşık dokuz yıl aradan sonra Mario ve Luigi RPG serisini yeniden canlandırdı. Yeni oyunun adı Mario ve Luigi: Brothership ve bu isim bile kalbimi eritti.

Tanıtım fragmanında, Mario Mario ve Luigi Mario’nun birlikte adaları keşfettiği, engelleri aştığı ve düşmanları ezdiği gösteriliyor. Kötü adamları alt etmek için “gelişmiş kardeş hareketlerini” kullanabilecekler ve önceki oyunlarda olduğu gibi her iki kardeşi de aynı anda kontrol edeceksiniz. Her şey son derece sevimli görünüyor. Mario ve Luigi: Brothership, 7 Kasım’da Nintendo Switch’e geliyor.

Serinin son tamamen yeni oyunu, 2015 yılında 3DS için çıkan Mario & Luigi: Paper Jam’di ve bu oyun aynı zamanda Paper Mario’dan da ilham almıştı. Mario ve Luigi: Brothership, Switch için yapılan serinin ilk oyunu olacak. Orijinal stüdyo AlphaDream 2019’da kapandı, bu nedenle yeni oyunun hangi stüdyo tarafından geliştirildiği belirsizliğini koruyor. Nintendo, son zamanlarda birinci parti oyunlarının detayları konusunda oldukça sessiz kalmayı tercih ediyor. Mario ve Luigi’nin heyecan verici bu yeni serüvenini kaçırmayın!

AlphaDream hakkında biraz bilgi verelim. AlphaDream, 2000 yılında kuruldu. Şirketin kurucuları, daha önce Square Enix’te çalışmış olan deneyimli oyun geliştiricileriydi. Mario ve Luigi RPG serisinin ilk oyunu Mario & Luigi: Superstar Saga, 2003 yılında Game Boy Advance için piyasaya sürüldü. Mario & Luigi: Partners in Time 2005, Mario & Luigi: Bowser’s Inside Story (2009), Mario & Luigi: Dream Team (2013) ve Mario & Luigi: Paper Jam 2015 yılında piyasaya sürüldü. Şirket mali sorunlar nedeniyle 2019 yılında iflas etti ve faaliyetlerini durdurdu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx