İspanya’da 200 yıllık gelenek: Rollere girip yumurta savaşı yapıyorlar

İspanya’da 200 Yıllık Gelenek: Rollere Girip Yumurta Savaşı Yapıyorlar

Alicante’nin İbi kasabası, Kutsal Masumlar gününde, “els enfarinats”ın (unlular) “gücü” ele aldığı geleneksel kış festivalini kutluyor. Grup, sivil bir şekilde bir gün boyunca çürük yumurta, un ve havai fişeklerle eğlenceli bir mücadele içerisinde bulunuyor.

6 BİNİN ÜZERİNDE YUMURTA KULLANILDI

Festivalde 625 kilo un, 6.480 adet yumurta ve 400 düzine roket kullanıldı. 200 yılı aşkın bir geçmişe sahip olan bu festival, 2009 yılında Belediye Başkanı tarafından Turist İlgi Alanı Özerk ilan edilmiştir.

HER YERİ UN VE YUMURTAYLA KAPLI GEZİYORLAR

Tuhaf kıyafetler giymiş ve yüzleri unla kaplı olan “els enfarinats”, kasabayı gün boyunca dolaşıyor ve dükkânlardan vergi topluyor.

YASAYA UYMAYAN DEĞİL, UYAN PARA CEZASI ÖDÜYOR

Kent Konseyi’ne göre, festivalde hayali hükümetin belirlediği “yasalara” uymayanlar, para cezası ödemek zorunda kalıyor.

BELEDİYE BAŞKANI VE YARGIÇ ROLÜ YAPIYORLAR

“Els enfarinats” adlı grup, belediye başkanı, yargıç, şerif ve Hazine meclis üyesi gibi pozisyonlarda rol alarak kasabanın sivil iktidarını oluşturuyor.

“TÜM GÜN KALDIRIMDA YÜRÜYEMEZSİNİZ”

Festivalde absürd “diktatörlük” kuralları geçerli. Gün boyunca kaldırımda, yolda yürüyemeyen katılımcılar, izin almadan hareket edemiyorlar.

BELEDİYEDEN 40 KİŞİ DE KATILDI

Belediye yetkililerinin de katıldığı festivalde, “muhalefet” adı verilen diğer grup, çürük yumurta, un ve roketlerle savaş başlatıyor.

PELERİN VE MASKELER TAKTILAR, ANS ETTİLER

Festivalde, pelerinler ve maskeler takan “els tapats” adlı grup, danslar eşliğinde unlu katılımcılardan intikam almayı ve jambon ödülü kazanmayı hedefliyor.

6 OCAK’TA SONA ERİYOR

Festival, öğleden sonra yapılan dans etkinliğiyle sona eriyor. İbi kış şenlikleri, 6 Ocak’ta Üç Bilge Adam’ın ziyaretiyle noktalanıyor.

Related Posts

Burhan Şeşen’den, Naci İnci’ye tepki: Konser yasaklamayla uğraşacağınıza kafanızı Boğaziçi neden 500 üniversite arasında değile yormanız gerekmez mi?

Burhan Şeşen’den, Naci İnci’ye tepki: Konser yasaklamayla uğraşacağınıza kafanızı Boğaziçi neden 500 üniversite arasında değile yormanız gerekmez mi?

ASKERLİK 3 AYA MI DÜŞÜYOR? Askerlik süresi kısalıyor mu, askerlik azalıyor mu? Gözler MSB resmi açıklamasında!

‘Askerlik 3 aya düşüyor’ iddiaları bazı sosyal medya ve haber sitelerinde yer alırken, askerlik süresi kısalıyor mu? gündeme geldi. Son günlerde askerlik süresinin kısaldığına dair ortaya atılan iddialar kafa karışıklığına neden oldu. 6 ay olan zorunlu askerlik hizmetinin 3 aya inip inmeyeceği merak konusu olurken, gözler de Milli Savunma Bakanlığı (MSB) resmi açıklamasına çevrildi. 2019 yılında yapılan değişiklik ile askerlik süreleri düzenlenmişti. Resmi Gazete’de askerlik süresiyle ilgili alınan karar yayımlanmıştı. Peki, askerlik süresi kaç ay? Askerlik süresi kısalıyor mu, 3 aya mı inecek? İşte, o iddialarla ilgili bilgiler.

Murat Gülibrahimoğlu kimdir? İBB soruşturması kapsamında mal varlığına el konuldu!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) yönelik yürütülen yolsuzluk soruşturması kapsamında firari şüpheli Murat Gülibrahimoğlu’nun mal varlığına el konuldu. Murat Gülibrahimoğlu kimdir? sorusu da bu gelişmeyle birlikte araştırılmaya başlandı. Soruşturma kapsamında şüpheli Murat Gülibrahimoğlu’nun suçtan elde ettiği geliri, kendi hesapları ile birinci ve ikinci derece yakınlarının hesaplarında bulundurduğu tespit edildi. Peki, Murat Gülibrahimoğlu kimdir? İBB soruşturmasında neden hedefte?

2025 DUS sonuçları açıklandı mı? Diş Hekimliğinde Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı sonuçları ne zaman açıklanacak?

Diş Hekimliğinde Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı’na giren adaylar sonuçların açıklanacağı tarihi merakla bekliyor. Peki, 2025 DUS sonuçları açıklandı mı? Diş Hekimliğinde Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı sonuçları ne zaman açıklanacak?

Hıdırellez’in İslam’daki yeri nedir? Hıdırellez dinen doğru mu, kutlamak günah mı?

Hıdırellez’in İslam’daki yeri mayıs ayının başlamasıyla birlikte merak ediliyor. Türk kültüründe baharın müjdecisi olarak coşkuyla kutlanan Hıdırellez, 5-6 Mayıs 2025 tarihlerinde yine çeşitli ritüellerle anılacak. Hızır ve İlyas peygamberlerin buluştuğuna inanılan bu özel gün, bereket, sağlık ve bolluk dilekleriyle dolup taşarken, İslam’daki yeri ve dinen uygunluğu konusunda merak edilen sorular da gündeme geliyor. Hıdırellez’in kökeni, İslam’daki konumu ve kutlama biçimlerinin şer’i açıdan değerlendirilmesi, hem ilahiyatçılar hem de vatandaşlar arasında sıkça tartışılıyor. Peki, Hıdırellez’in İslam’daki yeri nedir? Hıdırellez kutlamaları dinen doğru mu, yoksa günah mı? İşte detaylar…

AB Acil Sağlık Ekibi kıyafetleri Uşak Üniversitesi’nden

Uşak Üniversitesi bünyesindeki Deri, Tekstil ve Seramik (DTS) Tasarım Uygulama ve Araştırma Merkezi, Türkiye’de birçok kamu kurumunun kıyafetini tasarımladıktan sonra şimdi de Avrupa Birliği Acil Sağlık Ekibi (RescEU EMT) için kıyafet üretimine başladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir