İş dünyasında ‘vergi’ rahatsızlığı: Hisarcıklıoğlu’nun isyanında tam destek!

Gürsel Baran: Vergi İncelemesi Kayıtlı Mükelleflere Yapılıyor

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran, vergi incelemesinin kayıtlı mükelleflere yapıldığını açıkladı.

Baran, vergi reformunun bir an önce hayata geçirilmesi için defalarca çağrıda bulunduklarını belirtti. Yüksek dolaylı vergi oranlarının işletmelerin rekabet gücünü zayıflattığını vurgulayan Baran, KDV ve ÖTV gibi dolaylı vergilerin vergi gelirleri içindeki payının yüksek olmasının vergi adaletini zedelediğine dikkat çekti.

Kayıt Dışı Ekonomi: Ülke Ekonomisinin En Büyük Engeli

Baran, kayıt dışı ekonominin ülke genelinde kabul gördüğünü belirterek, kayıt dışının, ekonominin gelişimine engel olduğunu söyledi. Kayıt dışı ekonomide, kayıtlı işletmelerin yel değirmenleriyle rekabet ettiğini ifade eden Baran, kayıt dışının adı üstünde olduğu için ulaşılamadığını vurguladı.

“Vergi İncelemesi Moral Bozucu Olabiliyor”

Gürsel Baran, vergi incelemelerinin kayıtlı mükelleflere yapıldığını belirtirken, denetimin, vergisini düzgün ve zamanında veren iş insanlarının moralini bozabileceğine işaret etti. Vergi sisteminin sadeleştirilmesi gerektiğini vurgulayan Baran, tek oranlı ve adil bir gelir dağılımını sağlayacak şekilde yapının yeniden düzenlenmesinin mükelleflerin yükünü azaltacağını ve devlet gelirlerini artıracağını aktardı.

Baran ayrıca, Türkiye’nin adil, şeffaf ve sürdürülebilir bir vergi sistemine kavuşturulması gerektiğini ve vergi aflarının vergi zeminini bozduğunu belirtti. Afların vergiye uyumlu mükellefi olumsuz etkilediğini dile getiren Baran, vergi ödeme refleksini zayıflatan af beklentisi konusunda uyarılarda bulundu.

‘Nasıl Olsa Af Çıkar’

Baran, vergi ödeme refleksinin azaltılmasına sebep olan af beklentisine dikkat çekerek, verginin bir vatandaşlık görevi olduğunu belirtti. Vergi sisteminin makul ve uyumlu bir yapıyla iş dünyasıyla bir araya getirilmesi gerektiğini vurguladı.

Related Posts

Çin’in teşvikleri piyasalarda ‘devalüasyon’ iması yaratıyor

Uzmanlar, Çin Merkez Bankasının (PBoC) ekonomiyi desteklemek için açıkladığı teşvikleri devalüasyon hamlesi olarak değerlendirirken, teşviklerin devam edeceğini öngörüyor.

Aracı kurumlardan 7 hisse için 15 yeni hedef fiyat: Aselsan, THY, Arçelik dikkat çekiyor

2025 ilk çeyrek bilançolarının ardından aracı kurumlar model portföylerini güncelledi. Borsa İstanbul’da işlem gören 7 şirket için 15 farklı hedef fiyat açıklandı. İşte detaylar…

Bahreyn ekonomisinde güçlü büyüme sinyali

Bahreyn İstatistik Kurumu’nun yayımladığı öncü verilere göre ülke ekonomisi 2024 yılının dördüncü çeyreğinde yüzde 3,4 büyüyerek, bir önceki çeyrekte revize edilen yüzde 2,9’luk artışın da üzerine çıktı. Bu oran, 2023’ün dördüncü çeyreğinden bu yana …

Suda ödül ceza sistemi

Su stresi yaşayan Türkiye’de akademisyenler, çiftçiler, sivil toplum kuruluşları, su tasarruf uygulamalarının desteklenmesi, kuraklığa karşı toprak neminin izlenmesi, su yönetiminde çok başlılığın önlenmesi ve kaçak su kullanımına caydırıcı cezalar getirilmesi önerisinde bulundu.

ABD’li bankadan Türkiye ekonomisi değerlendirmesi

Yurt içinde bugün enflasyon rakamları takip edildi. Yurt içinde enflasyon yıllık bazda yüzde 37,86 olarak açıklanırken, yıllık bazda yüzde 3,00 olarak kaydedildi.

‘Enflasyon yıllık yüzde 37 değil, yüzde 80’den aşağı değil’

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) nisan ayı enflasyonunu aylık yüzde 3, yıllık ise yüzde 37,86 olarak açıklamasına, vatandaşlar tepki gösterdi. Osmaniye’de bir vatandaş, “TÜİK yalan söylüyor, yüzde yüzü geçti. Vallahi inanmıyorum, billahi …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir