Grip ve solunum yolu enfeksiyonları acil servisleri doldurdu

Grip ve Solunum Yolu Enfeksiyonları Acil Servislerini Doldurdu

Son dönemde hastanelerin acil servislerinde grip ve solunum yolu enfeksiyonlarından kaynaklanan yoğunluk artış gösteriyor. Kış aylarının etkisiyle soğuk hava ve kapalı mekanlarda geçirilen süreler, soğuk algınlığı, influenza ve domuz gribi gibi hastalıkların yayılma riskini artırıyor.

Kamu hastanelerinde acil servislerde bekleyen hastaların sayısı artarken, özel hastanelerde de benzer bir durum görülüyor. Uzmanlar, düşük aşılama oranlarının bu artışta etkili olduğunu belirtiyor ve risk grubundaki bireyleri grip aşısı yaptırmaları ve maske kullanmaları konusunda uyarmaktadır.

İstanbul Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Osman Küçükosmanoğlu, BirGün gazetesine yaptığı açıklamada, viral hastalıkların artış gösterdiğini ve Covid-19 sürecine ek olarak okulların tatil olması gibi faktörlerin toplu taşıma araçlarında kalabalıkları artırdığını vurguladı. Acil servislerin poliklinik gibi kullanılmasının yoğunluğu artırdığını belirten Küçükosmanoğlu, çözüm için birinci basamak sağlık hizmetlerinin güçlendirilmesi gerektiğine dikkat çekti.

Ankara Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Togay Yılmaz ise, influenza’nın bireysel bir sorun olmanın ötesinde toplum sağlığını tehdit edebilecek salgınlara yol açabileceğini belirtti. Yılmaz, hastalık belirtileri olan bireylerin izole edilmesi ve işe ya da okula gitmemesi gerektiğini sözlerine ekledi. (BirGün)


Şans ve ruh burcunuzu biliyor musunuz? | ‘Kısmet ve Niyet’in yazarı Hakan Kırkoğlu anlatıyor

 
 

 

Related Posts

Kalp hastalıklarına karşı sağlıklı yaşam tarzı ve beslenme önerisi

Medicana Zincirlikuyu Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Mustafa Can, beslenme alışkanlıklarının kalp ve damar sağlığı üzerinde önemli etkileri olduğunu belirtti.

Uzman: ‘Göğüs ağrısı olmadan da kalp krizi geçirmek mümkün’

Kalp krizi denildiğinde genellikle göğüs ağrısı akla gelse de her zaman tek belirti olmayabilir. Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Mehmet Fatih Yılmaz, kalp krizinin sırt ağrısı, nefes darlığı, çarpıntı, mide bulantısı gibi göğüs dışı belirtilerle de ortaya çıkabildiğine dikkat çekti. Özellikle kadınlar, yaşlılar ve diyabet hastaları gibi bazı gruplarda bu atipik belirtilerin daha sık görüldüğüne işaret eden Doç. Dr. Yılmaz, bu durumun tanı sürecini zorlaştırabildiğine dikkat çekerek uyarılarda bulundu.

Türkiye’de geçen yıl anne ölüm oranı yüz binde 11,5’e geriledi: En düşük seviye

Sağlık Bakanlığı, 2024’te anne ölüm oranının yüz bin canlı doğumda 11,5’e düştüğünü ve bu değerin Türkiye’de bugüne kadar kaydedilen en düşük oran olduğunu açıkladı. Bebek ve 5 yaş altı ölüm hızlarında da düşüş yaşandı. Açıklamada, bu başarıyla 2025 hedeflerinin aşıldığı belirtildi.

Akciğer kanseri neden hâlâ bu kadar ölümcül?

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Cengiz Şen, akciğer kanserinin her yıl yaklaşık 2 milyon kişinin ölümüne yol açtığını belirterek erken teşhisin önemine dikkat çekti. Dr. Şen, özellikle sigara içenlerin düzenli akciğer kontrollerini ihmal etmemesi gerektiğini vurguladı.

Ciltteki değişimleri hafife almayın: Erken teşhis hayat kurtarıyor

Cildiye Uzmanı Dr. Hüseyin Başar, cilt sağlığının yalnızca estetik değil, ciddi hastalıkların erken teşhisi açısından da hayati önem taşıdığını vurguladı.

Unutkanlık ciddi bir sorunun habercisi olabilir! Bu belirtilere dikkat

Nöroloji Bölümü’nden Uz. Dr. Özden Yener Çakmak, unutkanlığın sadece yaşlılıkla sınırlı olmadığını, genç yaşlarda da sıkça görülebileceğini belirterek bu durumla başa çıkmanın yollarını anlattı.