DEHB, yaşamı kısaltabilir mi? Yeni bulgular ortaya çıktı

DEHB Tanısı Alan Yetişkinlerin Yaşam Süresi Daha Kısa Olabilir

Birleşik Krallık’ta yapılan geniş kapsamlı araştırmaya göre, DEHB tanısı almış yetişkinlerin, tanısı olmayanlara göre ortalama 4,5 ila 11 yıl daha kısa yaşadığı ortaya çıktı. Bu bulgu, DEHB’li bireylerin sağlık hizmetlerine daha az erişebildiği ve ruh sağlığı sorunlarıyla karşılaşma riskinin daha yüksek olduğu gerçeğiyle ilişkilendirildi.

Neden DEHB’li Bireyler Daha Kısa Yaşıyor?

Araştırmacılar, erken ölümlerin arkasındaki sebepleri netleştirmek için daha fazla çalışmaya ihtiyaç olduğunu belirtiyor. Ancak DEHB’li bireylerin daha yüksek intihar riskine sahip oldukları ve sigara, alkol gibi zararlı alışkanlıklara daha yatkın oldukları bilinmektedir. Bu faktörler, yaşam süresini olumsuz etkileyen önemli risk unsurları arasında yer almaktadır.

Yapılan yeni araştırma, DEHB’nin yaşam süresi üzerindeki etkisini göstermesine rağmen bazı sınırlılıklara sahiptir. Çalışma, etnik köken ve sosyoekonomik durum gibi diğer önemli faktörleri tam olarak göz önünde bulundurmayabilir. Ayrıca, DEHB’nin diğer sağlık sorunlarıyla birlikte görülme sıklığı ve tedavinin etkisi gibi konular da araştırmanın kapsamı dışında kalabilmektedir.

Related Posts

Beyni güçlendiren mucize besinler belli oldu

Konsantrasyon eksikliği yaşıyorsanız çözüm tabağınızda olabilir. Hangi vitaminler beyin hücrelerini koruyor, yaşlanmaya bağlı bilişsel gerilemeyi nasıl önlersiniz? İşte beyni güçlendiren mucize besinler…

Meyve ve sebze kabuklarında sadece pestisit yok, zararlı olan bu bakteri de var!

Fransız mikrobiyoloğ Paul-Étienne Fontaine yaptığı laboratuvar analizinde meyve ve sebze kabuklarında sadece pestisit bulunmadığını, zararlı olarak kabul edilen bir bakterinin de olduğunu ifade etti.

Alerjik rinit baharla birlikte artıyor: Sinüzite dikkat!

Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Merve Tunca, bahar aylarının başlamasıyla salgın hastalıkların yerini alerjik rinitin almaya başladığını belirterek, “Alerjik rinitte burun tıkanıklığı şikâyetinin üzerine ağız solunumu nedeniyle havanın daha kuru olduğu bölgelerde, boğazda kızarıklık ve ağrı şikâyetleri de eklenir. Akıntının sinüslerden burun içine rahat boşalamadığı bu tıkanıklık uzun sürdüğünde ise, sinüslerde biriken akıntılar nedeniyle bakteriyel enfeksiyon ile birlikte sinüzitle uyumlu şikayetler göz ardı edilmemelidir” dedi.

Kefir Alzheimer’a karşı koruyucu olabilir mi? Uzmandan önemli uyarı!

Diyetisyen Beyza Tağraf, kefirin bağırsak iltihaplarını baskılayarak nöroinflamasyonu azaltabileceğini ancak Alzheimer’dan korunmak için tek başına yeterli olmadığını vurguladı.

Ülkemizden gençler ‘kaygılı’: ‘Gençlerin ülkemizde yaşam kaygısı yüksek’

Türkiye’de gençlerin en büyük sorunlarından biri gelecek kaygısı. Zorlaşan hayat şartları gençleri, geleceğe karşı umutsuzluğa düşürüyor. Şen, bu sürecin gençleri nasıl etkilediğini gazetemize anlattı.

Koronavirüsle Kalp Krizi Oranları Patladı!

Koronavirüs salgınıyla birlikte kalp krizlerinde patlama yaşanıyor. 25-44 yaş arasında kalp krizi geçiren kişi sayısı çığ gibi büyüyor. Peki neden? 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir