Bomba iddia: En düşük emekli maaşı 12 bin TL’ye çıkarılıyor, rapor Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunulacak

31 Mart seçimlerinde dengeleri değiştiren milyonlarca emekli maaşlarına yapılacak zamma odaklanırken, hükümet son dönemde yaptığı açıklamalarda zamma kapıları kapatmıştı ancak Ankara kulislerine düşen son iddia gündem yarattı.

MİLYONLARCA EMEKLİ ZAM BEKLENTİSİ İÇİNDE

Geçtiğimiz dönemde SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yapılan yüzde 24.73’lük zam, 10 bin TL’nin altında maaş alan emeklilere yansımamıştı. Bu durum, milyonlarca emeklinin hoşnutsuzluğuna neden olmuştu. Bunun üzerine AK Parti’nin ekonomi kurmayları, en düşük emekli maaşını artırmak için çalışma başlattı.

RAKAM 12 BİN TL SEVİYESİNE ÇIKACAK

AK Parti’nin ilk önerisi şu anda 3 milyon kişinin aldığı 10 bin TL’lik en düşük emekli maaşını 12 bin TL seviyesine çıkarmak. Enflasyon farkının belirlenmesiyle birlikte, kök maaş üzerinden yapılan zam oranının en düşük maaşlara yansımadığı gerekçesiyle bu adım atılıyor.

RAPOR HAFTA İÇİNDE ERDOĞAN’A SUNULACAK

AK Parti kurmayları konuyla ilgili hazırladıkları raporu hafta içinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunacak. İlgili bakanlıklardan da en düşük emekli maaşıyla ilgili mali raporları isteyen kurmayların raporunu inceleyecek olan Erdoğan’ın onay vermesi halinde çalışma hızla Meclis gündemine taşınacak ve Temmuz ayı içinde Meclis’te kabul edilecek.

YIL İÇİNDEKİ İKİNCİ İYİLEŞTİRME

Eğer bu yeni düzenleme de onay alırsa, 2024 yılı içinde en düşük emekli maaşı alanlara ikinci kez iyileştirme yapılmış olacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx