AKP’li Gider’in kardeşi FETÖ’den ihraç edildi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, AKP Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider’in kardeşinin FETÖ bağlantısı nedeniyle Emniyet Genel Müdürlüğü’nden ihraç edildiğini açıkladı.

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, AKP’li Ayhan Gider’in kardeşlerinin FETÖ ilişkisini soru önergesiyle Meclis gündemine taşımıştı. Başarır’ın sorusunu yanıtlayan Yerlikaya, AKP’li vekilin kardeşinin KHK ile atıldığını bildirdi. Yerlikaya, “Soru önergesinde bahsi geçen şahsın (Aydın Gider) 06.01.2017 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan 679 sayılı Kanun Hükmünde Karar ile rütbeleri alınmıştır” cevabını verdi. 1. sınıf emniyet müdürüyken rütbeleri sökülen Aydın Gider, Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında 9 Haziran 2021’de gözaltına da alındı.

Ayhan Gider

KIZ KARDEŞİ DE GÜNDEME GELDİ

Manisa’da yürütülen FETÖ soruşturma dosyasında ise Aydın Gider için ifade veren bir FETÖ itirafçısı, “Kendisi de benim gibi polis okulunda çalışan hiyerarşik olarak amirimiz konumunda bulunan şahıstır” dedi. Yerlikaya, Başarır’ın “Kardeşi FETÖ’den atılan AKP’li Gider’in 2023 yılında nasıl milletvekili adayı gösterildiği” sorusuna ise cevap vermedi. AKP’li Ayhan Gider’in kız kardeş Nazife U. da FETÖ yapılanması içinde olduğu iddiasıyla gündeme gelmişti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx