6 yıl bakanlık yaptı, ‘Koca’ sektörün kralı oldu!

AKP ile Zenginleşenler Ülke Gündeminde!

AKP ile zenginleşenlerin ülke gündeminde uzun süre yer aldığı ve özellikle muhalefetin büyük tepkisini çektiği biliniyor.

İktidar çevresinin zenginleştirildiği iddiaları, eski Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın Medipol Grubu’na ait hastanelerle bir kez daha gün yüzüne çıktı.

Cumhurbaşkanlığı hükümet kabinesinde yaklaşık 6 yıl boyunca Sağlık Bakanlığı görevini yürüten Fahrettin Koca’nın, Medipol Grubu’nun kurucusu olarak 12 yılda 12 hastane yaptığı ortaya çıktı.

CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Bal tutan parmağını yalar, 12 hastanenin tümü teşvikli ve kamu arazileri üzerine yapıldı. Suyun başında kendisi var. Milletin arsası, kamunun arazisiyle Bakanın özel üniversitesini büyüttüler, yazıklar olsun” şeklinde tepkisini dile getirdi.

Emir, Fahrettin Koca’ya tanınan kolaylıkları şu şekilde özetledi:

  • Fahrettin Koca 12 yılda 12 hastane yaptı, hepsi teşvikli ve kamu arazisi üzerinde inşa edildi.
  • Gar binası ve Tekel binası kendilerine tahsis edildi.
  • Vatandaşın hibe ettiği arsaya otopark yapıldı.

Emir ayrıca, Medipol Hastanesi’ne Koca’nın Sağlık Bakanı olduğu dönemde 5,9 milyon lira destek sağlandığını ve hastanelere gümrük vergisi muafiyeti, yüzde 50 vergi indirimi ve KDV istisnası gibi avantajlar sunulduğunu belirtti.

Beykoz’daki Göksu Mesire Alanı’nda AKP’li üyelerin desteğiyle TESA Vakfı’nın Medipol Üniversitesi’ni kurduğunu hatırlatan Emir, Ankara TCDD Garı’ndaki 17 dönümlük arazinin özel üniversite alanına dönüştürüldüğünü de sözlerine ekledi.

Emir, Medipol Üniversitesi’ne tahsis edilen alanın imar planlarının iptal edildiğini ve AOÇ’a ait olan 555 bin metrekarelik bir arazinin Medipol’e verildiğini de açıkladı.

Related Posts

Karahan Boğaziçi Üniversitesi’nde konuştu: Belirsizlikler daha yüksek

Finans Zirvesi 2025, Boğaziçi Üniversitesinin ev sahipliğinde, “Belirsizlik Çağında Finansal Dönüşüm” temasıyla düzenlendi. Para politikası, bankacılık, yatırım dinamikleri, finansal teknolojiler ve dijital dönüşüm gibi başlıkların ele alındığı zirve …

Yetiştirmesi kolay getirisi yüksek İç ve dış pazarda kapış kapış

Dünyanın önde gelen üzüm üretim merkezlerinden Manisa’nın Alaşehir ilçesinde çiftçiler, mayıs ayıyla yeşillenen asmalardaki yaprakları satarak ek gelir elde ediyor. KİLOSU 70 LİRA: “YAPRAKBANK” Üzüm çiftçisinin “yaprakbank” olarak tanımladığı alım …

Ülker Bisküvi’de (ULKER) Ali Ülker’in yerine geçecek isim belli oldu

Ülker Bisküvi Sanayi A.Ş. (ULKER) tarafından 9 Mayıs 2025 tarihinde Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan bildirimde Üst Yönetim Değişikliği hakkında açıklama yapıldı.

Taksilerde yeni zorunluluk: Ödeme cihazlarında yenilik

Gelir İdaresi Başkanlığı’nın taksi işletmecilerini ilgilendiren yeni düzenlemeye dair hazırlık yaptığı iddia edildi. Hazırlanan Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği taslağına göre, taksi işletmecilerinin taksimetrelerle uyumlu yeni nesil ödeme kaydedici cihazları kullanması zorunlu hale gelecek.

TMKŞ KKB hizmetlerinden yararlanarak 31 milyar TL’lik VDMK ihraç etti

Türkiye Menkul Kıymetleştirme Şirketi (TMKŞ), Kredi Kayıt Bürosu’nun (KKB) sunduğu finansal hizmetlerden yararlanarak bugüne kadar 31 milyar TL büyüklüğünde Varlığa Dayalı Menkul Kıymet (VDMK) ihraç etti. İhraç edilen VDMK’ların 21,7 milyar TL’si bireysel kredi ve alacaklardan, 9,2 milyar TL’si ise ticari kredi ve alacaklardan oluştu.

Türkiye’de hava yoluyla seyahat eden yolcu sayısı 64,2 milyonu aştı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye’de nisanda 19 milyon 74 bin 321 yolcunun hava yoluyla seyahat ettiğini belirterek, “Ocak-nisan döneminde direkt transit yolcularla birlikte 64 milyon 250 bin 267 yolcuya hizmet verildi.” açıklamasında bulundu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir