Emekli ve memurlar için kritik tarih yaklaşıyor: İşte beklenen zam oranı

Maaş Farkı Nisan Ayı Enflasyonuna Göre Belirlendi

Nisan ayı enflasyon verileri açıklandı ve buna göre yılın ilk dört aylık dönemi için maaş farkı belirlendi. Ancak kesin zam oranları, mayıs ve haziran ayı verilerinin açıklanmasıyla netleşecek. Şu anda gözler, Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) önümüzdeki haftalarda açıklayacağı enflasyon verilerinde.

SSK ve Bağ-Kur Emeklilerine Yüzde 13,36 Zam Hakkı

Uzmanlara göre, SSK ve Bağ-Kur emeklileri için şimdiye kadar oluşan zam oranı yüzde 13,36 olarak belirlendi. Memurlar ve memur emeklilerinde ise nisan ayı enflasyon farkı yüzde 12,29 olarak kaydedildi.

Zam Oranları Tahminlere Göre Netleşiyor

Uzman tahminlerine göre, mayıs ayı enflasyonu yüzde 2,20, haziran ayı enflasyonu ise yüzde 1,70 olabilir. Bu tahminler gerçekleşirse, yılın ilk altı ayı için toplam enflasyon oranı yaklaşık yüzde 17,82 olacak. Bu durumda SSK ve Bağ-Kur emeklileri, maaşlarına doğrudan bu oranda zam alabilecekler.

Memur ve Emekli Maaşları Toplu Sözleşmeyle Belirlenecek

Memur ve memur emeklilerinin maaş zammı, enflasyon farkına ek olarak toplu sözleşme hükümlerine göre belirlenecek. Hesaplamalar, bu grubun zam oranının yaklaşık yüzde 16,71 olacağını gösteriyor.

Zam Farkı Nasıl Eşitlenecek?

Uzmanlar, SSK ve Bağ-Kur emeklileri ile memur ve memur emeklileri arasında yaklaşık yüzde 1,11’lik bir zam farkı oluşacağını öngörüyor. Bu oransal farkın maaşlar üzerinde büyük bir etki yaratmayacağı belirtilirken, iki grubun zam oranlarının bu yıl eşitlenmesinin beklenmediği vurgulanıyor.

Diğer yandan, toplu sözleşme sisteminin memurlar açısından bir güvence sağladığı ve enflasyonun düşük olduğu dönemlerde bu grubun lehine avantaj oluşturduğu da hatırlatılıyor.

Maaş zammı Temmuz ayında açıklanacak son verilerle netleşecek.

Related Posts

Karahan Boğaziçi Üniversitesi’nde konuştu: Belirsizlikler daha yüksek

Finans Zirvesi 2025, Boğaziçi Üniversitesinin ev sahipliğinde, “Belirsizlik Çağında Finansal Dönüşüm” temasıyla düzenlendi. Para politikası, bankacılık, yatırım dinamikleri, finansal teknolojiler ve dijital dönüşüm gibi başlıkların ele alındığı zirve …

Yetiştirmesi kolay getirisi yüksek İç ve dış pazarda kapış kapış

Dünyanın önde gelen üzüm üretim merkezlerinden Manisa’nın Alaşehir ilçesinde çiftçiler, mayıs ayıyla yeşillenen asmalardaki yaprakları satarak ek gelir elde ediyor. KİLOSU 70 LİRA: “YAPRAKBANK” Üzüm çiftçisinin “yaprakbank” olarak tanımladığı alım …

Ülker Bisküvi’de (ULKER) Ali Ülker’in yerine geçecek isim belli oldu

Ülker Bisküvi Sanayi A.Ş. (ULKER) tarafından 9 Mayıs 2025 tarihinde Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan bildirimde Üst Yönetim Değişikliği hakkında açıklama yapıldı.

Taksilerde yeni zorunluluk: Ödeme cihazlarında yenilik

Gelir İdaresi Başkanlığı’nın taksi işletmecilerini ilgilendiren yeni düzenlemeye dair hazırlık yaptığı iddia edildi. Hazırlanan Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği taslağına göre, taksi işletmecilerinin taksimetrelerle uyumlu yeni nesil ödeme kaydedici cihazları kullanması zorunlu hale gelecek.

TMKŞ KKB hizmetlerinden yararlanarak 31 milyar TL’lik VDMK ihraç etti

Türkiye Menkul Kıymetleştirme Şirketi (TMKŞ), Kredi Kayıt Bürosu’nun (KKB) sunduğu finansal hizmetlerden yararlanarak bugüne kadar 31 milyar TL büyüklüğünde Varlığa Dayalı Menkul Kıymet (VDMK) ihraç etti. İhraç edilen VDMK’ların 21,7 milyar TL’si bireysel kredi ve alacaklardan, 9,2 milyar TL’si ise ticari kredi ve alacaklardan oluştu.

Türkiye’de hava yoluyla seyahat eden yolcu sayısı 64,2 milyonu aştı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye’de nisanda 19 milyon 74 bin 321 yolcunun hava yoluyla seyahat ettiğini belirterek, “Ocak-nisan döneminde direkt transit yolcularla birlikte 64 milyon 250 bin 267 yolcuya hizmet verildi.” açıklamasında bulundu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir