Yapay Zeka Pazarı 2030’da 1,81 Trilyon Dolar Olacak

Küresel Yapay Zeka Pazarı 2030’da 1,81 Trilyon Dolara Ulaşacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, yapay zeka pazarının muazzam büyüme potansiyeline dikkat çekerek, 2025 yılında 500 milyar dolara, 2030 yılına kadar ise 1,81 trilyon dolara ulaşmasının beklendiğini açıkladı.

İstanbul’da Devam Eden Avrasya Teknoloji Haftası Fuarları

İstanbul’da gerçekleşen Avrasya Teknoloji Haftası kapsamındaki 5. Mobilefest Teknoloji Fuarı & Konferansı ve 2. Agora Fintech Fuarı, büyük ilgi görüyor. Fuarlar, ExpoHIS organizasyonu ve Ticaret Bakanlığı desteğiyle İstanbul Fuar Merkezi’nde gerçekleştiriliyor.

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Sayan, fuarın ikinci gününde yaptığı açılış konuşmasında, yapay zekanın etkileyici yükselişine vurgu yaparak, başarılı olmanın anahtarı olarak kod ve veri dillerini gösterdi.

Sayan, yapay zekanın artık bir yardımcı değil, başlı başına bir aktör olduğunu belirterek, farklı sektörlerde karar verme süreçlerinde büyük rol oynadığını ifade etti.

Yapay Zeka Ekonomiler Üzerinde Etkili Olmaya Devam Ediyor

Sayan, yapay zekanın küresel pazarının 2025 yılı sonunda 500 milyar dolara, 2030 yılına kadar ise yüzde 40’a yakın birleşik büyüme oranıyla 1,81 trilyon dolara ulaşmasının beklendiğini dile getirdi. Yapay zekanın ekonomiye sağlayacağı katkının 2030’a kadar 15,7 trilyon dolar olması öngörülüyor. Bunun 6,6 trilyon doları iş gücündeki verimlilik artışından, 9,1 trilyon doları ise tüketici talebindeki yükselişten kaynaklanacak.

Hizmet İhracatçıları Birliği Genel Sekreteri Fatih Özer ise Türkiye’nin hizmet ihracatında önemli bir paya sahip olan yazılım ve bilişim sektöründe büyüme hedeflerine değinerek, sektörün stratejik önemini vurguladı.

Yapay Zeka ve Teknolojinin Geleceği

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanı Ömer Abdullah Karagözoğlu, yapay zekanın dünya ekonomisine etkisinden bahsederek, teknolojik gelişmelerin hızla arttığını ve yapay zekanın önemli bir güç haline geldiğini belirtti.

Karagözoğlu, yerli teknolojilerin desteklenmesinin önemine değinerek, BTK olarak Milli Teknoloji Hamlesi vizyonu doğrultusunda çalışmaların sürdüğünü ifade etti.

Veri ihlallerinin ekonomiye olan zararına da değinen Karagözoğlu, siber güvenlik önlemlerinin zorunluluk haline geldiğini vurguladı.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: AA / Abdulkadir Günyol – Teknoloji

Related Posts

İlk kez görüntülendi! Kendini yok etti

Astronomlar, ilk kez bir yıldızın kendini “çifte patlama” ile yok edişine dair görsel kanıt elde etti. Bu dikkat çekici keşif, kozmolojideki büyük bir gizemi çözmek için önemli bir adım olabilir.

Google’a 314 milyon dolarlık para cezası! İzinsiz toplamış

Google, ABD’de Android telefon kullanıcılarından izin almadan veri topladığı gerekçesiyle 314 milyon dolarlık cezaya çarptırıldı.

Sadece imparatorlar kullanıyordu: 2 bin yıl sonra yeniden üretildi

Antik çağların en değerli dokuma malzemelerinden biri olan ve yalnızca Roma imparatorları gibi seçkinlere layık görülen ‘deniz ipeği’, 2 bin yıl aradan sonra modern bilimle yeniden üretildi.

Dolandırılmak için linke tıklamanıza gerek yok: Bu aramayı açmanız yetiyor!

Sadece bir aramayı yanıtlamak… Ne uygulama indirmek ne de bağlantıya tıklamak gerekiyor. Google ve FBI, yeni nesil sesli dolandırıcılık hakkında kullanıcıları uyarıyor: Bu çağrıya cevap verirseniz her şeyinizi kaybedebilirsiniz!

Chrome’da uygunsuz site alarmı: Uygulama sistem tarafından engellenmeye başladı

Windows kullanıcılarının son günlerde karşılaştığı beklenmedik bir sorun, Google Chrome’un açılmasını engelliyor. Microsoft’un çocukları dijital tehlikelerden korumak için sunduğu Aile Güvenliği hizmeti, bazı sistemlerde Chrome tarayıcısını “uygunsuz içerik” gerekçesiyle otomatik olarak devre dışı bırakıyor.

500 bin yıllık göçün sırrı çözüldü

Modern insanın (homo sapiens) yaklaşık 50 bin yıl önce Afrika’dan çıkıp tüm dünyaya yayılması, bilim insanları için uzun süredir gizemini koruyan bir konuydu. Yeni bir araştırma, ekolojik esnekliğin bu büyük göçün neden başarılı olduğunu açıklayabilecek önemli bir ipucu olduğunu söylüyor.