Atanmayan sağlıkçılar Ulus’ta toplandı: ‘Tasarruf değil atama istiyoruz’

Sağlık emekçileri 100 bin atama isteğiyle Ulus Atatürk Heykeli önünde toplandı. Kamu Birliği Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı Aras Ali Altıntaş burada bir açıklama yaptı. “Sağlıktan tasarruf memleketin nefesini keser” diyen Altıntaş, “Bu kalabalık, istihdam uğruna mücadele ediyor. 1 yıldır sonuçlanmayan atama sürecine razı değil” ifadelerini kullandı. Atama bekleyen sağlıkçı sayısının 870 bini aştığını vurgulayan Altıntaş, “Sağlık Fakültesi mezunlarını listeleyin. İstedikleri atamayı verin. Bindiğiniz arabalar, oturduğunuz koltuklar, yediğiniz içtiğiniz sizin olsun. Sağlıkta en az yüz bin atama istiyoruz. Bu bir istek değil, ihtiyaçtır” dedi.

MEMİŞOĞLU TAMAM SIRA ŞİMŞEK’TE

Sağlıkçıların atama taleplerini “Ne hasta bekler sabahı, ne taze ölüyü mezar, ne de şeytan bir günahı, bizim atamayı beklediğimiz kadar” ifadeleriyle dile getiren Altıntaş, Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu ile yaptıkları görüşme sonucu istihdam açığı konusunda mutabık kalındığını söyledi ve topu Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e attı. Altıntaş “Söz sizde, gerekenin yapılacağına inanıyoruz” diye konuştu.

ÜÇÜNCÜ DÜNYA ÜLKELERI BİZİ ÜÇE KATLADI

Altıntaş’tan sonra konuşan Sağlıkçı Birliği Sözcüsü Furkan Altuğ “48 ülkenin baz alındığı OECD verilerine göre bin kişi başına düşen hemşire sayısının ülkeler ortalaması 9,2 iken ülkemizde yalnızca 2,8’dir. Ülkemiz, 48 ülke arasında 42.sırada yer alıyor. 3.dünya ülkelerinin bile sağlıktaki bin kişi başına düşen personel sayısında ülkemizi 3’e, 4’e katlaması kabul edilebilir bir durum değildir. Tasarruf tedbirlerinin mimarı Şimşek’e soruyoruz. Sağlıkta kişi başına düşen personel sayısında nasıl bir bolluk görüldü de tasarrufa gidildi. Sağlıkta tasarruf edilecek personeli bırakın, çarkı döndürecek kadar bile personel yok” değerlendirmesinde bulundu.

Related Posts

Kalp hastalıklarına karşı sağlıklı yaşam tarzı ve beslenme önerisi

Medicana Zincirlikuyu Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Mustafa Can, beslenme alışkanlıklarının kalp ve damar sağlığı üzerinde önemli etkileri olduğunu belirtti.

Uzman: ‘Göğüs ağrısı olmadan da kalp krizi geçirmek mümkün’

Kalp krizi denildiğinde genellikle göğüs ağrısı akla gelse de her zaman tek belirti olmayabilir. Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Mehmet Fatih Yılmaz, kalp krizinin sırt ağrısı, nefes darlığı, çarpıntı, mide bulantısı gibi göğüs dışı belirtilerle de ortaya çıkabildiğine dikkat çekti. Özellikle kadınlar, yaşlılar ve diyabet hastaları gibi bazı gruplarda bu atipik belirtilerin daha sık görüldüğüne işaret eden Doç. Dr. Yılmaz, bu durumun tanı sürecini zorlaştırabildiğine dikkat çekerek uyarılarda bulundu.

Türkiye’de geçen yıl anne ölüm oranı yüz binde 11,5’e geriledi: En düşük seviye

Sağlık Bakanlığı, 2024’te anne ölüm oranının yüz bin canlı doğumda 11,5’e düştüğünü ve bu değerin Türkiye’de bugüne kadar kaydedilen en düşük oran olduğunu açıkladı. Bebek ve 5 yaş altı ölüm hızlarında da düşüş yaşandı. Açıklamada, bu başarıyla 2025 hedeflerinin aşıldığı belirtildi.

Akciğer kanseri neden hâlâ bu kadar ölümcül?

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Cengiz Şen, akciğer kanserinin her yıl yaklaşık 2 milyon kişinin ölümüne yol açtığını belirterek erken teşhisin önemine dikkat çekti. Dr. Şen, özellikle sigara içenlerin düzenli akciğer kontrollerini ihmal etmemesi gerektiğini vurguladı.

Ciltteki değişimleri hafife almayın: Erken teşhis hayat kurtarıyor

Cildiye Uzmanı Dr. Hüseyin Başar, cilt sağlığının yalnızca estetik değil, ciddi hastalıkların erken teşhisi açısından da hayati önem taşıdığını vurguladı.

Unutkanlık ciddi bir sorunun habercisi olabilir! Bu belirtilere dikkat

Nöroloji Bölümü’nden Uz. Dr. Özden Yener Çakmak, unutkanlığın sadece yaşlılıkla sınırlı olmadığını, genç yaşlarda da sıkça görülebileceğini belirterek bu durumla başa çıkmanın yollarını anlattı.