İşsizlik Sigortası Fonu 2024’ü rekor büyümeyle kapattı

İşsizlik Sigortası Fonu 2024 Yılında Büyümeye Devam Ediyor

1999 yılında yasalaşan İşsizlik Sigortası Fonu, işsiz kalan sigortalıların gelir kaybını telafi etmeleri için önemli bir destek sağlıyor. İlk işsizlik sigortası ödemesinin yapıldığı Haziran 2002’den bu yana fondan faydalananlar güvence altında bulunuyor.

2023 yılını 197 milyar lira gelirle kapatan fon, sigortalının brüt kazancı üzerinden hesaplanan işveren ve sigortalı kesintileri ile devlet payı geliriyle büyümeye devam ediyor. Geçen yıl elde edilen gelirlerin büyük bir kısmı işçi ve işveren primlerinden oluşurken, devlet katkısı, faiz geliri ve diğer kalemler de fonun büyümesine katkı sağladı. 2024’te fon, önceki yıla göre yaklaşık %82 artarak 359 milyar liralık büyüklüğe ulaştı.

2024 yılında İşsizlik Sigortası Fonu’ndan işsizlere toplam 45 milyar 730 milyon lira ödeme yapılırken, teşvik ve desteklere ise 71 milyar lira ayrıldı. 2002 ile 31 Aralık 2024 tarihleri arasında pasif ödemeler için başvuran 18 milyon 943 bin kişi ödenek almaya hak kazandı.

Bu gelişmeler, İşsizlik Sigortası Fonu’nun işsizlere verdiği desteklerin önemini bir kez daha ortaya koyuyor.

(EKONOMİ SERVİSİ)

Related Posts

Karahan Boğaziçi Üniversitesi’nde konuştu: Belirsizlikler daha yüksek

Finans Zirvesi 2025, Boğaziçi Üniversitesinin ev sahipliğinde, “Belirsizlik Çağında Finansal Dönüşüm” temasıyla düzenlendi. Para politikası, bankacılık, yatırım dinamikleri, finansal teknolojiler ve dijital dönüşüm gibi başlıkların ele alındığı zirve …

Yetiştirmesi kolay getirisi yüksek İç ve dış pazarda kapış kapış

Dünyanın önde gelen üzüm üretim merkezlerinden Manisa’nın Alaşehir ilçesinde çiftçiler, mayıs ayıyla yeşillenen asmalardaki yaprakları satarak ek gelir elde ediyor. KİLOSU 70 LİRA: “YAPRAKBANK” Üzüm çiftçisinin “yaprakbank” olarak tanımladığı alım …

Ülker Bisküvi’de (ULKER) Ali Ülker’in yerine geçecek isim belli oldu

Ülker Bisküvi Sanayi A.Ş. (ULKER) tarafından 9 Mayıs 2025 tarihinde Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan bildirimde Üst Yönetim Değişikliği hakkında açıklama yapıldı.

Taksilerde yeni zorunluluk: Ödeme cihazlarında yenilik

Gelir İdaresi Başkanlığı’nın taksi işletmecilerini ilgilendiren yeni düzenlemeye dair hazırlık yaptığı iddia edildi. Hazırlanan Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği taslağına göre, taksi işletmecilerinin taksimetrelerle uyumlu yeni nesil ödeme kaydedici cihazları kullanması zorunlu hale gelecek.

TMKŞ KKB hizmetlerinden yararlanarak 31 milyar TL’lik VDMK ihraç etti

Türkiye Menkul Kıymetleştirme Şirketi (TMKŞ), Kredi Kayıt Bürosu’nun (KKB) sunduğu finansal hizmetlerden yararlanarak bugüne kadar 31 milyar TL büyüklüğünde Varlığa Dayalı Menkul Kıymet (VDMK) ihraç etti. İhraç edilen VDMK’ların 21,7 milyar TL’si bireysel kredi ve alacaklardan, 9,2 milyar TL’si ise ticari kredi ve alacaklardan oluştu.

Türkiye’de hava yoluyla seyahat eden yolcu sayısı 64,2 milyonu aştı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye’de nisanda 19 milyon 74 bin 321 yolcunun hava yoluyla seyahat ettiğini belirterek, “Ocak-nisan döneminde direkt transit yolcularla birlikte 64 milyon 250 bin 267 yolcuya hizmet verildi.” açıklamasında bulundu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir